Ένα 13 reasons why στα Ελληνικά, ή όχι

Για άλλη μια φορά η αγαπητή φίλη Ευγενία Κουμάκη μας εντυπωσιάζει με μια ακόμα δουλειά της η οποία όπως και το Hubris, μας φέρνει αντιμέτωπους με προβληματισμούς που έχουμε ή και είχαμε ανά τα χρόνια.

.facebook_1547038165417

Το εν λόγω Comic το πήρα στο Athenscon 2018 (ήταν και με την υποστήριξη του Athenscon και της σχολής Βακαλό από την οποία έχει βραβευτεί και η Ευγενία) και όπως με το Hubris έτσι και με αυτό δεν κρατήθηκα και το διάβασα αμέσως.

Το Comic σε φέρνει σε επαφή με την έφηβη ηρωίδα του την Ζωή. Μια κοπέλα η οποία φαινομενικά τα έχει όλα (σε επίπεδο υλικών αγαθών) δυο γονείς με πολύ καλές δουλειές, ένα πολύ καλό σπίτι και φυσικά την γάτα της. Όμως όπως φαίνεται στην Ζωή δεν της λείπουν αυτά αλλά η αναγνώριση στο σχολείο (όπως και σε όλους μας σε αυτή την ηλικία). Η Ζωή δέχεται απίστευτο Bulling στο σχολείο δημιουργώντας της αυτοκτονικές τάσεις και πολλά προβλήματα ακόμα και στο σπίτι της.

.facebook_1547038113362

Το Comic κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις σελίδες να μεταφέρει τα κατάλληλα μηνύματα, χωρίς να θέλει να είναι άλλο ένα σύγκραμα που να περιέχει μίσος και εκδικητική διάθεση για αυτούς που κάνουν bulling. Πολύ καλή ροή και εξέλιξη με ένα πανέξυπνο μη αναμενόμενο τέλος.

Πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο για το Comic παρά την προσωπική μου άποψη. Εάν τα σχολεία αλλά και το ίδιο το σύστημα της παιδείας ήθελε ένα ακόμα εργαλείο για το Bulling θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες όπως η Ευγενία και μέσω των έργων τους, οι μαθητές να μαθαίνουν σε τι θέση φέρνουν κάποιον κανοντάς του bulling, αλλά και γιατί κάποιος κάνει το bulling. Αυτό σας το λέω από προσωπική εμπειρία γιατί κι εγώ όπως και πολλοί άνθρωποι υπήρξα θύμα bulling.

evgenia_koumaki_born-to-die-twist-free-1web

Πολύ καλό και ιδιαίτερο σχέδιο από την Ευγενία, το ασπρόμαυρο στυλ μας βάζει πιο πολύ στο κλίμα και δημιουργεί την σωστή μουντή ατμόσφαιρα που πρέπει να έχουν αυτές οι ιστορίες. Συγκινητικό και ανατριχιαστικό συνάμα σε πολλά σημεία. Ένα έργο που πραγματικά πρέπει να διαβάσετε ο καθένας για διαφορετικό λόγο…

 

Till next time…….. Keep reading!!

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

One thought on “Ένα 13 reasons why στα Ελληνικά, ή όχι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s