Star Trek Discovery σεζόν 2 Τι είδαμε μέχρι τώρα

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε έτσι χωρίς να σχολιάσουμε το τι έχουμε δει έως τώρα στο Star Trek Discovery. Έχοντας δει το τρίτο επεισόδιο– από τα δεκατέσσερα –  με τον τίτλο «Point of Light» μπορούμε να πούμε ότι όχι απλά δεν έχουμε απογοητευτεί αλλά εγώ προσωπικά μετράω τις μέρες αν όχι τις ώρες έως το επόμενο επεισόδιο.

Enterprise-meets-disco-high-res

Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο

Με το που τελείωσε η πρώτη Season, είχαμε μείνει στο μήνυμα εκτάκτου ανάγκης του Enterprise προς το Discovery, το οποίο βρισκόταν καθ’ οδόν προς τον Βάλκαν για να παραλάβει το νέο του Κυβερνήτη. Εκεί πολλοί φανατικοί κλάψαμε, φωνάξαμε από συγκίνηση για το τι θα γίνει στην συνέχεια και μπορώ να πω ότι δεν περιμέναμε τσάμπα έναν χρόνο (περίπου).

Όπως είδαμε στο τρέιλερ ο πλοίαρχος Pike αναλαμβάνει την διοίκηση του Discovery βάσει του κανονισμού εκτάκτου ανάγκης του αστροστόλου, όπου ένας πλοίαρχος άλλου αστρόπλοιου έχει το δικαίωμα ανάληψης της διοικήσεως άλλου αστρόπλοιου, σε περίπτωση όπου πολίτες της Ομοσπονδίας είναι σε άμεσο κίνδυνο ή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την Ομοσπονδία ή και για τους πολίτες της ή τέλος δεν υπάρχει αξιωματικός στον κατάλληλο βαθμό για να αναλάβει την διεκπεραίωση συγκεκριμένης αποστολής.

star-trek-discovery-spock-1156734

Φυσικά να τονίσουμε ότι αυτό έγινε γιατί το Enterprise είναι σε σοβαρή κατάσταση με ελάχιστα συστήματά του να είναι σε λειτουργία. Το πλήρωμα του Enterprise που επιβιβάζεται με τις «καινούργιες» στολές (The Original Series) εδώ να πούμε ότι επιτέλους εξηγείται αναλυτικά το prime timeline του κανονισμού στολών, στο κόσμο του Star Trek. Στον δρόμο προς τη γέφυρα και στην τυπική κουβεντούλα μεταξύ τους οι αξιωματικοί των δυο αστρόπλοιων αναλύουν την κατάσταση και το πόσο σημαντικό είναι να ανακαλύψουν τι σημαίνουν τα εφτά αυτά φωτεινά σημάδια που εμφανίστηκαν σε ολόκληρο το γαλαξία και που για ένα περίεργο λόγο συνδέονται με τον Σπόκ, ο οποίος είναι εσώκλειστος στην ψυχιατρική αστροβάση 5.

Φυσικό τέλος για το πρώτο επεισόδιο, είναι ότι έχουμε τον Pike να αναλαμβάνει την προσωρινή διοίκηση του Discovery μέχρι το πέρας της διερεύνησης των φωτεινών σημάτων και την πλήρη επισκευή του Enterprise.

star-trek-discovery-season-2-episode-1-review-brother

Πως συνεχίστηκε

Προφανώς όλοι είμασταν πολύ επιφυλακτικοί (και εγώ περισσότερο), καθώς αφού εντυπωσιαστήκαμε με την πρώτη σεζόν είχαμε ήδη υψηλά τον πήχη. Με το πρώτο επεισόδιο δεν απογοητευτήκαμε καθώς μέσα σε ένα επεισόδιο το Discovery κάλυψε όλες του τις ανάγκες, Πλοίαρχος (Cristopher Pike), Αρχιμηχανικός (Commander jett Reno) και υπεύθυνος ασφαλείας (Commander Nhan). Συνεχίζοντας στο δεύτερο επεισόδιο New Eden, όπου σκηνοθετήθηκε από τον Jonathan Frakes (Commander Riker), πρέπει να πω ότι ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί ακριβώς ήταν καθαρό Star Trek επεισόδιο, γιατί τα είχε όλα, εξερεύνηση, μυστήριο, SciFi όλα και φυσικά μας άφησε με τον φόβο της απογοήτευσης, γιατί όταν ανεβάζεις τον πήχη τόσο ψηλά, μετά δεν θες να χαμηλώσει ή και να πέσει. Μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει χαμηλώσει και ελπίζω μέχρι τέλους να το πάει έτσι. Σαφώς δεν θα προχωρήσω στην ανάλυση όλων των επεισοδίων που έχουν παιχτεί, γιατί θα θέλαμε πέντε σελίδες οπότε θα αναλύσω τα έως τώρα συμπεράσματά μου.  

1546716110747

Ανάλυση και συμπεράσματα

Αρχικά να πω κάτι πολύ σημαντικό: ότι καμμιά φορά πρέπει να παίρνεις καλά παραδείγματα και να τα εφαρμόζεις. Το Discovery είχε βγει αρχικά για να εξηγήσει την τεχνολογία του Μυκιλιακού κινητήρα και σαν δευτερεύον θέμα θα είχε, λίγο Mirror Universe, Section 31 και λίγο Klingon Wars, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Όμως ο Kurtzman, προφανώς ήθελε να επικεντρωθεί στο να καλύψει τις τρύπες που είχαμε οι φανατικοί του Star Trek ή κάποιες από αυτές, πως το έκανε αυτό, μα φυσικά επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σειράς στον πόλεμο με τους Klingons. Όλοι είχαμε πολλά κενά με τον τετραετή πόλεμο, τι έγινε, ποιοι ήταν οι ήρωες, πόσες οι απώλειες, έχασε η Ομοσπονδία; Κέρδισε; Τι έγινε ακριβώς; Όλα τα ερωτήματά μας λύθηκαν στην πρώτη σεζόν με το κόλπο των συντελεστών- να «αντιγράψουν» (με την καλή έννοια) την τακτική της Disney με το Star Wars μόνο που αντί να βγάζουν ταινίες για να καλύπτουν τις απορίες των φανατικών, δίνουν ενέσεις πληροφοριών μέσα από τα επεισόδια του Discovery. Αυτό το είδαμε στην πρώτη σεζόν με την δημιουργία της Κλινγκονιανής Καγκελαρίας και είδαμε την πρώτη αυτοκράτειρα (Αρχι-Καγκελάριο) των Κλίνγκον, είδαμε αναλυτικά το Mirror Universe, πως λειτουργεί η ιεραρχία, τι ακριβώς έγινε μετά την άφιξη του U.S.S. Defiant στο Mirror Universe και φυσικά τι έγινε μετά την αυτοκράτειρα Sato που είχαμε δει στο Mirror Episode του Star Trek: Enterprise.

lrell-klingon-hair-star-trek-discovery-750x480

Ξεκινώντας στην δεύτερη σεζόν μαθαίνουμε από τα πρώτα επεισόδια, γιατί οι Klingon αρχικά είναι καραφλοί και τόσο άσχημοι και τελικά καταλήγουμε σε αυτό που ξέρουμε, ότι έχουμε δει πολύ Worf και δεν μπορούμε να ξεσυνηθίσουμε. Επίσης το πως άλλαξαν τα σκάφη των Klingon και φτάσανε στο D7, το Bird of Prey που ξέρουμε κλπ αλλά και το τι ρόλο παίζει ο Section 31 σε όλο το σύμπαν και όχι μόνο στην Ομοσπονδία. Η αυτοκράτειρα Γεωργίου έχει γίνει Section 31 operative και καταφέρνει να στρατολογήσει και τον Tyler έτσι είναι πάλι στο προσκήνιο. Εδώ όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε από έξω τα άλλα δυο καινούργια πρόσωπα που είναι στο Discovery εκτός από τον Pike και εννοώ την Commander Nhan και την Commander Jett Reno (όπως ανέφερα παραπάνω), κάποιος θα έλεγε όλοι στραβοί κουτσοί στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά εγώ το βλέπω σαν εύκολη λύση και αυτό γιατί αν αναλογιστούμε ότι ο Stamets είχε πει ήδη ότι τον δεχτήκανε στην Επιστημονική Ακαδημία του Βάλκαν, σαν καθηγητή και έτσι αργά η γρήγορα θα έπρεπε να αντικατασταθεί. Και φυσικά τι πιο εύκολο από μια Αξιωματικό μηχανικό με γνώσεις Ιατρικής η οποία θεωρούταν για περίπου ένα χρόνο νεκρή? Μετά η Commander Nhan, έχοντας υπόψιν ότι μετά την αναχώρηση του Tyler το Discovery δεν έχει υπεύθυνο ασφαλείας και το Enterprise είναι σε άσχημη κατάσταση τι καλύτερο από το να έρθει η υπεύθυνος ασφαλείας του Enterprise στο Discovery. Άρα στην ουσία δεν μαζεύει ορφανά το Discovery, αλλά καλύπτει έξυπνα και γρήγορα τις ανάγκες του.

merlin_149286543_01f7aa64-2b0e-4c99-be87-f21c33b4dfa8-jumbo

Τέλος να πω ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων αναφέρονται κάποια Easter Eggs που όχι μόνο κολλάνε στο κάθε επεισόδιο σε ένα σκηνικό αλλά μας εξηγούν και πράγματα για το timeline, παράδειγμα ο Pike που επειδή το Enterprise κολλάει με το σύστημα επικοινωνίας με ολογράμματα δίνει εντολή στην Number One να ξηλώσουν από το Enterprise όλο το ολογραφικό σύστημα και να επικοινωνούν με οθόνη. Ένα άλλο είναι η ατάκα από το κουλουράκι της τύχης στο γραφείο του LorcaEvery Cage is not a prison, Every loss not eternal” αναφορά στο επεισόδιο the cage του Original Series.

Το κακό που μέχρι τώρα με έχει ενοχλήσει αφορά στον Spock. Έχουν περάσει 5 επεισόδια και Spock δεν έχουμε δει ακόμα. Μέχρι πρότινος ήταν στην ψυχιατρική αστροβάση 5, το έσκασε σκοτώνοντας δυο γιατρούς και τον αναζητούν, αλλά κι εμείς θέλουμε να δούμε τον Spock επιτέλους- γιατί ακριβώς όπως είπα όταν έχεις ανεβάσει τον πήχη τόσο πολύ δεν μπορείς ξαφνικά να τον ρήξεις κι ελπίζω να μην συμβεί. Κλείνοντας να πω ότι εγώ προσωπικά περιμένω το επίπεδο να κρατηθεί εκεί που είναι τώρα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και με περισσότερο Spock.

Μέχρι την επόμενη φορά keep Watching…….

merlin_150700239_a816e809-0264-48c7-bd5e-88f1e075fda0-articleLarge

 

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s