Japan Festival 2019

Το Geek Cultura, Τηρώντας την υπόσχεσή μας προς όλους τους αναγνώστες μας αλλά και προς τους απανταχού Geek, θα είναι χορηγός επικοινωνίας στο επικείμενο Japan Festival που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του NYC (New York College) που εδρεύει στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 38 στο κέντρο της Αθήνας στις 17 Μαρτίου. Το Japan Festival έχει σκοπό να μας φέρει σε επαφή με τον Ιαπωνικό πολιτισμό, την κουλτούρα αλλά και τις τέχνες της Ιαπωνίας (Anime, Manga, Cosplay, κουζίνα, πολεμικές τέχνες κλπ).

Για τον λόγο αυτό και χωρίς πολλά λόγια σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου των διοργανωτών του φεστιβάλ. Σας περιμένουμε όλους εκεί….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με τον  πολιτισμό και της τεχνολογία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα φεστιβάλ που θα αφορά την Ιαπωνία σε όλες της εκφάνσεις της . Η ομάδα των “ημερών ιαπωνικού πολιτισμού” με την υποστήριξη ενός από τους μεγαλύτερους  ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα το New York college θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σας ξεναγήσουν στον κόσμο της Ιαπωνίας . Κουλτούρα , παράδοση ,τεχνολογία, καλές τέχνες , γευσιγνωσία ,όλα θα βρουν  πρόσφορο έδαφος σε ένα μεγάλο φεστιβάλ που στόχο του έχει να σας μυήσει στα άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια της Ιαπωνίας .

 Σε αυτό το φεστιβάλ θα έχετε την  μοναδική ευκαιρία διαδραστικά   μέσα από ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ –WORKSHOPS-ΟΜΙΛΙΕΣ  να παρακολουθήσετε να συμμετέχετε και να είστε ακροατές  σε μια μοναδική προσέγγιση της Ιαπωνίας για τα ελληνικά δεδομένα .

Εμείς γνωρίζουμε πόσο μαγικό είναι αυτό το ταξίδι έτσι σας περιμένουμε για να το μοιραστούμε μαζί σας…

Ομάδα ιαπωνικού φεστιβάλ

Λίγα λόγια για την ιδέα πίσω από το Ιαπωνικό φεστιβάλ

Ο ιαπωνικός πολιτισμός μέσα από την μουσική, τις τέχνες ακόμα και τις πολεμικές τέχνες, το σινεμά, τα manga, την τεχνολογία, την επιστήμη έχει για χρόνια ένα σταθερό κοινό στην χώρα μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και αριθμητικά, αλλά και στην ποιότητα του ενδιαφέροντος, Πλέον οι δράσεις που φέρνουν κοντά τις δύο μας χώρες, και εισάγουν το Ελληνικό κοινό σε νέα κομμάτια του Ιαπωνικού πολιτισμού, προσελκύουν ειδικά τους νέους και τα ενεργότερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, που γοητεύεται από το πνεύμα, την τέχνη και την τεχνολογία!

Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα με ενεργό ενδιαφέρον για τα Ιαπωνικά δρώμενα εδώ και αρκετά χρόνια, και διαπιστώνει, ότι παρά το όλο αυξανόμενο ενδιαφέρον δεν υπάρχει ένα βήμα για την προώθηση των Ιαπωνικών δράσεων και δραστηριοτήτων που συμβαίνουν και είναι διαθέσιμες στη Ελλάδα, είτε πολιτισμικού ή άλλου περιεχομένου. Αρχικά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια σε μικρά πλαίσια, τις «Ημέρες Ιαπωνικού Πολιτισμού», με αναπάντεχο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από το κοινό, στις πρώτες κιόλας δράσεις.

Η αρχή αυτή, και η προσέγγιση που είχαμε από αρκετούς που ασχολούνται με την Ιαπωνία, και η υποστήριξη που εμφανίστηκε για κάτι πιο συνολικό και πιο οργανωμένο αποτέλεσε γόνιμο έδαφος για την ιδέα του Ιαπωνικού Φεστιβάλ.

Στους μήνες που πέρασαν, μετά από συζητήσεις, συναντήσεις, συνεργασίες, ερεύνα για την αγορά, το είδος ενός πιθανού event, τους χώρους, την υποστήριξη κλπ, η ιδέα είναι πλέον σε τροχιά πραγματοποίησης!

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ, που τοποθετείται στα μέσα Μαρτίου την Κυριακή 17  του μήνα , και είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για την συνολική παρουσίαση της Ιαπωνίας μέσα από όλες της εκφάνσεις του πολιτισμού της,. Στόχος της μονοήμερης οργάνωσης θα είναι να βρουν βήμα συνολικά τα άτομα, εταιρίες, οργανισμοί, οργανώσεις κ.α. που ασχολούνται σοβαρά με την Ιαπωνία και μέσω ενός φεστιβάλ που θα συνδυάζει, παρουσιάσεις, workshops, περίπτερα κ.α. να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό, και να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, οι πολυάριθμοι θαυμαστές της ιαπωνικής κουλτούρας, αλλά και όσοι θέλουν να την γνωρίσουν να μπορέσουν να βρουν σε ένα σημείο τα καλύτερα κομμάτια της !

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το festival, μπορείτε να μπείτε στο japanfestival.gr

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s