Captain Marvel

Είδαμε το Captain Marvel και ήρθε η ώρα να μοιραστούμε την εμπειρία μας με εσάς. Ναι αργήσαμε αλλά σκεφτήκαμε ένεκα των αργιών να το τρενάρουμε λίγο, αλλά δεν το παραλείψαμε. Η ταινία κράτησε 125 λεπτά και μας χάρισε, νοσταλγία, περιπέτεια, χιούμορ, εφέ και πολλά άλλα. Αλλά ας μιλήσουμε για την ταινία με κάποια λίγα spoilers….

Αρχικά πρέπει να σχολιάσω -ευχάριστα- ότι η Marvel (ή Disney), έχει αρχίσει και ακολουθεί πιο πιστά τα παλιά origins των υπέρ – ηρώων (ή όσο πιο πιστά μπορεί δεδομένων των διαδοχικών resets). Στην προκειμένη περίπτωση της Captain Marvel, ακολούθησαν την εκδοχή των 60’s και 70’s και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1968 στο Marvel Super-Heroes #13 και τον Ιανουάριο του 77’, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο Comic με τίτλο Ms. Marvel #1, όπου η Carol Danvers στο comic του 1968, ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και συνεργάζεται με τον Dr. Walter Lawson που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των ανθρώπων και της εξωγήινης φυλής των Kree. Αντίστοιχα στην εκδοχή του 77, η Carol Danvers βρίσκεται μπροστά στην έκρηξη μιας εξωγήινης συσκευής των Kree ονόματι “Psyche-Magnetron” που ως αποτέλεσμα είχε η Danvers να ενωθεί γενετικά με τον Captain Marvel (Mar-Vell) και ως αποτέλεσμα είχε να δημιουργηθεί ένα υβρίδιο ανθρώπου και Kree με όλες τις δυνάμεις του Captain Marvell.

https___blogs-images.forbes.com_markhughes_files_2019_02_CAPTAIN-MARVEL-poster-6-1200x1777

Η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του 90’ πράγμα που μας δημιούργησε μεγάλη συγκίνηση, καθώς πολλοί θυμηθήκαμε τα νιάτα μας αλλά και πολλοί νέοι (οι περισσότεροι δεν είχαν γεννηθεί στα 90’s που διαδραματιζόταν η ταινία) είδαν το πως ήταν εκείνη η εποχή. Η τεχνολογία (έλλειψη κινητών), οι άνθρωποι αλλά και όλα τα σκηνικά ήταν τέλεια σχεδιασμένα να ταιριάζουν με την δεκαετία του 90’ και φυσικά μας έκαναν να γελάσουμε πάρα πολύ (ειδικά η σκηνή με το loading του ηχητικού αρχείου σε Η/Υ που έτρεχε σε Windows 95’ και πίσω – μάλλον;). φυσικά το καλύτερο που είδαμε, ήταν το Nick Fury –με μαλλιά- (junior. Για όποιον γνωρίζει) στην κατάλληλη ηλικία ώστε να μας δείξει το πως ανέβηκε στην Shield και φυσικά αγαπημένος πολλών ο πράκτορας Coulson -με μαλλιά- ο οποίος τότε ήταν νέος πράκτορας στην Shield. Το θέμα μαλλιά το τονίζω γιατί όπως οι περισσότεροι από εμάς τους άντρες (κι εγώ) όσο μεγαλώνουμε αραιώνουμε στο κεφάλι, οπότε ακόμα κι αυτό ήταν πολύ καλό touch στην χρονική – ηλικιακή γραμμή των πρωταγωνιστών αλλά μας παρηγόρησε και λίγο – ΝΑΙ κύριοι δεν είμαστε οι μόνοι που χάνουμε μαλλιά υπάρχουν κι άλλοι-.

untitled

Το στοιχείο Humor ήταν παρών σε όλη την ταινία και μάλιστα πολύ σωστά τοποθετημένο και αυτό γιατί το λεγόμενο ‘’Comic Relief ’’ δεν ήταν κάποιος κύριος χαρακτήρας, αλλά ένα pet που απέκτησε τον ρόλο χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα ο γάτος ονόματι Goose που στην πραγματικότητα ήταν ένα Flerken (εξωγήινο πολύ επικίνδυνο pet). Όλοι οι χαρακτήρες από μόνοι τους βγάζουν γέλιο, λόγω των καταστάσεων που μπλέκουν και ο τρόπος που αντιδρούν κυρίως, γιατί ακριβώς είναι φυσικός τρόπος, δεν προσπαθούν να κάνουν μια χαζομάρα να σε κάνει να γελάσεις και μάλιστα τις περισσότερες φορές βάζεις τον εαυτό σου στη θέση τους και λες μάλλον θα το έκανα κι εγώ αυτό (όχι τόσο υπερβολικά ίσως, αλλά…).

Η ταινία τέλος έδεσε απίστευτα με τις υπόλοιπες «νέες» ταινίες του MCU και κυρίως του Avengers Endgame που περιμένουμε να έρθει στις αίθουσες 25 Απριλίου (μετράμε 29 μέρες ακόμα) και θα σημάνει το προσωρινό τέλος (;) του MCU στις αίθουσες (ή τουλάχιστον έτσι έχει υποστηρίξει η Disney σε συνέχεια ανακοίνωσης της ψηφιακής της πλατφόρμας).

Κλείνοντας να πω ότι ήταν μια ταινία που πιστεύω ότι δεν άξιζε την κατάκριση που δέχτηκε γιατί ακριβώς όπως και το Venom είναι μια ταινία που στάθηκε μόνη της, είναι μια ηρωίδα που απέδειξε ότι ακόμα και οι ήρωες που δεν είναι τόσο εμπορικοί μπορούν να μας προσφέρουν ωραίες στιγμές στην μεγάλη οθόνη και η ερμηνεία της Brie Larson ήταν υπέροχη (προσωπική άποψη πάντα) και πολύ ταιριαστή για την ταινία. φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε  στους Jude Law και Samuel Jackson τα λόγια είναι περιττά.

Captain-Marvel-2019-movie-poster

Μια ταινία που πρέπει να δει, όχι μόνο όποιος θέλει να κλείσει τον κύκλο του MCU αλλά και κάποιος φαν του κόσμου της Marvel και γενικά των υπέρ-ηρώων γιατί ακριβώς δεν είναι η ταινία του Σαββάτου βράδυ να περάσει η ώρα, έχει συνεχή δράση και διάρκεια αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν σε κάνει να βαριέσαι. Όσοι το είδατε πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει να πείσετε όσους δεν το έχουν δει να το δουν και ότι το ευχαριστηθήκατε όσο εγώ. Φυσικά επειδή όπως λέω πάντα η άποψη για μια ταινία είναι προσωπική και υποκειμενική, έτσι και η δική μου άποψη αφορά αυτά που είδα και είναι πάντα η δική μου οπτική της ταινίας.
Till next time Keep Watching………

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s