Τι θέλουμε να δούμε στο “The Batman” του Matt Reeves

Μετά απο ίσως την καλύτερη τριλογία υπερηρωικών ταινιών που έχει βγεί μέχρι τώρα-Dark Knight Trilogy-και την αποτυχία της Dc και της Warner να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύμπαν στα βήματα της Marvel,η συνταγή δείχνει να αλλάζει.

Αυτόνομες ιστορίες οι οποίες δεν θα δένουν απαραίτητα μεταξύ τους αλλά όπως λέει και ο νέος σκηνοθέτης του Σκοτεινού Ιππότη “αρκεί να φτιάχνουμε καλές ταινίες,δεν χρειάζεται να συνδέονται σ’ένα ευρύτερο πλαίσιο”.
Κάπως έτσι,και με την πορεία πρότζεκτ όπως το Aquaman και το Shazam να τους δικαιώνουν,καθώς και τα επερχόμενα Joker και Wonder Woman 1984 να στέλνουν θετικά μηνύματα με τα μέχρι τώρα δεδομένα,έρχεται τον ιούνιο του 2021 η νέα ταινία σχετικά με το πιο βαρύ χαρτί της Dc,το “The Batman” του Matt Reeves.
Ο ίδιος στις μέχρι τώρα δηλώσεις του έχει παραθέσει κάποια στοιχεία τα οποία και θα απαριθμήσουμε ευθύς αμέσως.

-Το The Batman θα μας πάει πίσω στην δεκαετία του 90.
-Πρόκειται να δουμε 1 με 2 βασικούς κακούς καθώς και στο σύνολο 4-5 παραβατικές φιγούρες του gotham με κάποιες να μη τις έχουμε ξαναδεί ως τώρα.
-Πιθανότατα ο ένας απ’τους βασικούς κακούς θα είναι ο Πιγκουίνος.
-Ο σκηνοθέτης Matt Reeves θέλει μια πιο noir εκδοχή του Batman στην οποία θα βλέπουμε την detective πλευρά του περισσότερο.
-Ο Μπρούς Γουέιν θα διανύει τα πρώτα του βήματα ως Batman γι’αυτό και ο Reeves θέλει έναν ηθοποιό απο 27-32 θέλοντας όπως έχει πεί να δημιουργήσει τη δική του τριλογία.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα πάμε να δούμε κάποιες πρώτες σκέψεις,συμπεράσματα αλλα και κρυφές επιθυμίες σχετικά με την νέα αρχή που δείχνει να κάνει η dc με τον Σκοτεινό Ιππότη:
-Εξαιρετική επιλογή ο Reeves για τη θέση του σκηνοθέτη και επικεφαλή του όλου πρότζεκτ.Με τη δουλειά του σε ταινίες όπως Cloverfield,Dawn of the planet of the apes,War for the planet of the apes και Let me in δείχνει ότι πρόκειται για ένα σκηνοθέτη χαρακτήρων,γεγονός που τον κάνει ιδανικό για μια πιο προσωπική ιστορία του Μπρούς Γουέιν χωρίς να είναι ανάγκη να καραδοκεί μια παγκόσμια απειλη όπως έχουμε δεί τόσες φορές την τελευταία δεκαετία.

-Πρώτη φορά θα δούμε τόσο εκτεταμένα σε live action ταινία του 21ου αιώνα μια πιο noir εκδοχή του batman-που ομολογουμένως του πηγαίνει πολύ-και την δράση του ως detective.

-Νέο πρωταγωνιστή(με αγαπημένες προσωπικές επιλογές τον Nicholas Hoult και τον Armie Hammer).

-Nέους κακούς (ελπίζοντας προσωπικά εφόσον εξελιχθεί σε τριλογία να δούμε μια αξιοπρεπή εκδοχή του Mister Freeze και του Court of Owls).

Υπομονή λοιπόν μέχρι την ανακοίνωση για το ποιός θα είναι ο νέος Batman -εικάζεται οτι αυτό θα συμβεί το Νοέμβριο- και ακολούθως για τα επόμενα στοιχεία που θα μας δώσει ο Reeves μέχρι το 2021.

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s