Αβαλόν – Το απόλυτο επιτραπέζιο μυστηρίου για την παρέα

Σήμερα στο Geek Cultura θα σας μιλήσουμε για το Avalon! Λάβετε υπόψιν ότι το Avalon αποτελεί ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα παιχνίδια. Το συγκεκριμένο είναι από τα παιχνίδια που κατορθώνει να κάνει την παρέα να γελάσει, να “τσακωθεί” και να έρθει σε αντιπαραθέσεις. Όλοι παίχτες καλλούνται να υποδύθουν ένα ρόλο και να ταυτόχρονα να δρουν μυστικά και έξυπνα.

Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν το “Πέφτει Η Νύχτα Στο Παλέρμο” αλλά με περισσότερες ιδιότητες και συνεχή ενεργή συμμετοχή από όλους τους παίχτες. Σε αντίθεση με το “Πέφτει Η Νύχτα Στο Παλέρμο” στο Άβαλον οι παίχτες πρέπει συνεχώς να έχουν ενεργή συμμετοχή και να επιδιώκουν έτσι ώστε να “μπερδέψουν” και να ενδυναμώσουν τους υπόλοιπους συμπαίχτες τους.

Το Avalon: The Resistance είναι party game για 5 ως 10 παίχτες, όπου δύο αντίπαλες ομάδες έρχονται αντιμέτωπες. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν οποιεσδήποτε υποθέσεις και ισχυρισμούς μέσα στο παιχνίδι. Συζήτηση, εξαπάτηση, κατηγορίες και λογικά συμπεράσματα είναι εξίσου σημαντικά ώστε το Καλό να υπερισχύσει ή το Κακό τελικά να υπερισχύσει.

Προετοιμασία και αλληλουχιά του παιχνιδίου

Ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών που συμμετέχουν θα επιλέγεται συγκεκριμένος αριθμός “Καλών” (πιστοί ακόλουθοι του Αρθούρου) και “Κακών” (υπηρέτες του Μόρντρεντ). Αυτός ο πίνακας απεικονίζει τον αριθμό των χαρακτήρων που πρέπει να υπάρχουν στο παιχνίδι ανάλογα με τους παίχτες.

Παίχτες 5 6 7 8 9 10
Καλοί 3 4 4 5 6 6
Κακοί 2 2 3 3 3 4

 

Χαρακτήρες του Παιχνιδιού

 Μέρλιν (Καλός – υποχρεωτικός χαρακτήρας)

Μέρλιν

Ο Μέρλιν γνωρίζει ποιοι παίχτες είναι οι Κακοί (με εξαίρεση τον Μόρντρεντ. Σκεφτείτε τον Μέρλιν σαν τον Αστυνομικό στο “Πέφτει η Νύχτα Στο Παλέρμο”. Σκοπός του είναι να καθοδηγήσει με έμμεσο τρόπο, τους Καλούς να επισημάνουν και να απομονώσουν τους Κακούς.

Όμως θα πρέπει να προσέχει διότι αν στο τέλος του παιχνιδιού (και αν έχουν επιτύχει 3 Αποστολές εκ μέρους των Καλών) οι Κακοί τον αποκαλύψουν, κερδίζουν το παιχνίδι. Επίσης ο Μέρλιν θα πρέπει να προσέχει να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του διότι κινδυνεύει να εξοντωθεί από τον Δολοφόνο με αποτέλεσμα να νικήσουν οι Κακοί.Ο Μέρλιν είναι γνωστός σε έναν άλλο Καλό παίχτη, τον Πέρσιβαλ.

Πέρσιβαλ (Καλός – προαιρετικός χαρακτήρας)

Πέρσιβαλ

Ο Πέρσιβαλ είναι προαιρετικός χαρακτήρας που γνωρίζει ποιος είναι ο Μέρλιν και προσπαθεί να τον βοηθήσει [χωρίς αντίστοιχα να τον ξέρει ο Μέρλιν]. Η ιδιαιτερότητα του Πέρσιβαλ είναι ότι γνωρίζει τον Μέρλιν και την Μοργκάνα (Κακιά). Αυτό δυσκολεύει τον Πέρσιβαλ διότι σκοπός του είναι να αντιληφθεί ποίος από τους 2 είναι η Μοργκάνα και να προστατεύσει τον Μέρλιν. Αν αντιληφθεί λάθος τότε ασυνέσθητα θα στηρίξει την πλευρά των Κακών με αποτέλεσμα να νικήσουν οι Κακοί.

 

Η Δολοφόνος (Κακός – Υποχρεωτικός χαρακτήρας)

Η Δολοφόνος

Την γνωρίζει ο Μέρλιν από την αρχή του παιχνιδιού. Είναι ο μόνος χαρακτήρας που δικαιούται να υποχρεώσει κάποιον Καλό παίχτη να αποκαλυφθεί: αν βρει το Μέρλιν, το παιχνίδι λήγει υπέρ των Κακών.

Μόρντρεντ (Κακός – προαιρετικός χαρακτήρας)

Μόρντρεντ

Ο Μόρντρεντ είναι προαιρετικός χαρακτήρας που ενισχύει την πλευρά του Κακού. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι ο μόνος Κακός που δεν εμφανίζεται στον Μέρλιν. Γνωρίζει όμως όποιονδήποτε άλλο Κακό μπορεί να συμμετέχει στο παιχνίδι (εκτός του Όμπερον, βλέπε παρακάτω).

Μοργκάνα (Κακός – προαιρετικός χαρακτήρας)

Μοργκάνα

Η Μοργκάνα εμφανίζεται στον Πέρσιβαλ ως Μέρλιν κατά τη φάση αναγνώρισης, δυσκολεύοντας την προσπάθειά του να βοηθήσει το Μέρλιν.

 

Όμπερον (Κακός – προαιρετικός χ αρακτήρας)

Όμπερον

Ο Όμπερον είναι Κακός, ωστόσο παραμένει άγνωστος στους υπόλοιπους Κακούς για όλο το παιχνίδι. Ο Μέρλιν τον γνωρίζει εξ αρχής. Η προσθήκη του Όμπερον ενισχύει τη πλευρά των Κακών ταυτόχρονα όμως την δυσκολεύει δίοτι ο Όμπερον δεν είναι γνωστός από τους υπόλοιπους Κακούς του παιχνιδιού.

Στο παιχνίδι υπάρχουν και κάρτες που χαρακτηρίζονται ως “Πιστός Υπηρέτης του Αρθούρου” ή “Υπηρέτης του Μόρντρεντ” , χωρίς να κατέχουν κάποια συγκεκριμένη ικανότητα.

Καλοί-χωρίς ιδιότητες

Κακοί-χωρίς ιδιότητες

Σας το συστείνω ανεπιφύλακτα, εύχομαι να το απολαύσετε και να περάσετε ανεπανάλυπτες στιγμές μυστηρίου και γέλιου με την παρέα σας! Να θυμάστε καθόλη την διάρκεια πως όλοι είναι ύποπτοι και να προσέχετε να μην εμπιστεύεστε κανένα! Happy Gaming!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s