Κριτική: Λευκός Ιππότης – Ο Τζόκερ γίνεται ο ήρωας της Γκόθαμ Σίτυ!

Μία πολύ διαφορετική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Μπάτμαν και τον Τζόκερ

Σήμερα στο Geek Cultura θα μιλήσουμε για τον Λευκό Ιππότη, μία πολύ διαφορετική ιστορία του Μπάτμαν. Αναφερόμαστε στην μίνι σειρά που κυκλοφόρησε το 2017 με ονομασία Batman: White Knight η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΟΞΥ ως graphic novel.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα κόσμο όπου ο Τζόκερ θεραπεύεται από την τρέλα του και πλέον ζει στην Γκόθαμ ως Τζακ Νέιπιερ. Ο στόχος του πλέον είναι να βοηθήσει την πόλη που κάποτε τρομοκρατούσε με στόχο να την σώσει από τα κακά που την ταλανίζουν για πολλά χρόνια.

Στο πλευρό του η αγαπημένη του Χάρλεϊ Κουίν, ενώ πρώτος στόχος του Τζακ Νέιπιερ είναι να μπορέσει να αποδείξει στην Γκόθαμ πως ο πραγματικός κακός ήταν και παραμένει ο Μπάτμαν. Έτσι ξεκινάει μία προσπάθεια για να αποδείξει στην πόλη ότι ο Μπάτμαν αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο της.

Μέσα από διάφορες ενέργειες ο Τζακ Νέιπιερ καταφέρνει να αναδειχθεί ως αστικός ήρωας στα μάτια των πολιτών της Γκόθαμ, και ως ένα σύμβολο για την νέα εποχή. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται σκοτεινές ιστορίες που αφορούν το αστυνομικό τμήμα, με τον Τζακ Νέιπιερ και τον Μπάτμαν να βρίσκονται σε μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην λογική και στην παράνοια.

Την σειρά του κόμικς έγραψε και σχεδίασε ο Sean Murphy, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να παρουσιάσει μία πολύ διαφορετική ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη. Παράλληλα, η σειρά σηματοδοτεί την έναρξη της σειράς DC Black Label, όπου θα παρουσιάζονται νέες διαφορετικές ιστορίες με τους αγαπημένους χαρακτήρες της DC.

Αξίζει να το αγοράσεις;

Φυσικά! Πρόκειται για ένα σύγχρονο αριστούργημα της DC, που έχει καταφέρει να μας προσφέρει μία μοναδική ιστορία που είναι εξαιρετικά καλογραμμένη και καλοσχεδιασμένη. Στις 232 σελίδες του graphic novel παρακολουθούμε μία πολύ διαφορετική ιστορία, η οποία κρατάει τον αναγνώστη από την έναρξη μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Προσωπικά είμαι λάτρης των σειρών που πραγματεύονται ένα εναλλακτικό σύμπαν, αφού σου δίνουν συνήθως μία πολύ διαφορετική ιστορία απ’ ότι έχεις συνηθίσει. Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο πάντοτε να πετύχει, αφού όταν μία ιστορία αναφέρεται για ένα τόσο δημοφιλή ήρωα όπως ο Μπάτμαν, τότε οι απαιτήσεις του κοινού είναι αυξημένες.

Και θεωρώ πως εδώ είναι που η DC έχει καταφέρει να κάνει με τον Λευκό Ιππότη. Δεν πρόκειται για μία απλά καλή ιστορία του Μπάτμαν, αλλά προσωπικά την θεωρώ ως μία από τις κορυφαίες ιστορίες του.

Από την έναρξη της ανάγνωσης του graphic novel, αυτό σε τραβάει να το διαβάσεις με γρήγορο ρυθμό. Σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, για τον τρόπο σκέψης του Τζόκερ αλλά και το πλάνο που θα ακολουθήσει ο Μπάτμαν μέχρι τέλους.

Δεν περίμενα είναι η αλήθεια η ιστορία να εξελιχθεί τόσο καλά, ενώ είχα τις επιφυλάξεις μου. Ωστόσο με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του graphic novel, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αξίζει να το διαβάσετε!

Διαβάστε ακόμα:

Η Justice League στο ταμπλό

Κριτική – Batman Damned

Outsiders, μια διαφορετική ομάδα ηρώων

Οι 5 καλύτερες animation ταινίες της DC

Οι βιαιότερες στιγμές των Batman Villains

Στοιχεία που -ίσως- δεν γνωρίζεις για τον Μπάτμαν!

Τα καλύτερα gadget του Batman

Τραγικά backstories από τον κόσμο των κόμικς

Batman Year One: Όχι άδικα μία από τις κορυφαίες ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη

4 thoughts on “Κριτική: Λευκός Ιππότης – Ο Τζόκερ γίνεται ο ήρωας της Γκόθαμ Σίτυ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s