The Comic-Con 5: Τι είδαμε στην Θεσσαλονίκη φέτος

Έχοντας περάσει ακριβώς μια βδομάδα από το 5ο Comiccon που λαμβάνει μέρος στην Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε το τι είδαμε. Αρχικά θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στους διοργανωτές αλλά και στους εθελοντές που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να μας προσφέρουν αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα που είδαμε και που μας έδωσαν την ευκαιρία να το δούμε από κοντά.

Ο χώρος

Το Comiccon έλαβε μέρος όπως αναφέραμε και πιο πάνω στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στην περιοχή της Helexpo – ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Ο χώρος ήταν άνετος, οι καλλιτέχνες είχαν τοποθετηθεί άψογα και με τον χώρο που χρειάζονταν, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός και να μην μπουκώνουν οι διάδρομοι της διοργάνωσης. Τα καταστήματα είχαν πολύ χώρο και ίσα κατανεμημένο ώστε να μπορούν να φέρουν και να προβάλλουν μεγάλο αριθμό των προϊόντων που μπορούν να προσφέρουν και στο φυσικό τους κατάστημα. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι υπήρχε μια σωστή κατανομή του χώρου. Οι σχεδιαστές Comic- International και μη, ήταν στην δεξιά πλευρά του χώρου και τα καταστήματα και οι όσοι ασχολούνται με cosplay κλπ, ήταν τοποθετημένοι στην αριστερή πλευρά του χώρου.Τέλος οι φανατικοί των rpg, playmobil κλπ, ήταν τοποθετημένοι στο πάνω μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να πάνε και να δούνε rpg, επιτραπέζια κλπ.

Αυτό εξυπηρέτησε στο να μπορούν να είναι όλοι εκεί που θέλουν, χωρίς να μπλέκουν ο ένας στα πόδια του άλλου.

Τέλος να αναφέρω  την οργάνωση που είχε ο «πάγκος» του Don Rosa ή θείου Don, όπως τον λέω εγώ,  που όποιος ήθελε να πάρει δυο υπογραφές ή και να αγοράσει κάποιο έργο του, το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να πάει στο information table, να αφήσει τον αριθμό του κινητού του, να πάρει τον αριθμό προτεραιότητάς και απλά να περιμένει να ειδοποιηθεί με μήνυμα, να προσέλθει στην σειρά να περιμένει όπως έχει ειδοποιηθεί περίπου ένα τέταρτο και να δει από κοντά τον Don Rosa. Ειδικά αυτή η στιγμή ήταν κάτι παραπάνω από όνειρο και αυτό γιατί για εμένα οι ιστορίες του Rosa στο γνωστό «Κόμιξ» ήταν ο λόγος να ξεκινήσω να σχεδιάζω κι εγώ.

Η διοργάνωση

Η διοργάνωση ήταν αυτό που έλεγε η λέξη Comic-Con -απλά- ούτε άλλες εκδηλώσεις να υπερκαλύπτουν τους σχεδιαστές, αλλά και την ίδια την διοργάνωση, ούτε μεγάλες διαφοροποιήσεις στους χώρους των καταστημάτων, ώστε κάποια καταστήματα απλά να χάνονται από τα μάτια του επισκέπτη. Οι διοργανωτές ήταν εκεί όλη την ώρα και έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν και να συζητήσουν μαζί σου, οι εθελοντές ήταν πολύ εξυπηρετικοί, χαμογελαστοί και πάνω από όλα παντού. Η οργάνωση είχε πολύ κόσμο και μπορεί κάποιος άνετα να την συγκρίνει με οργανώσεις του εξωτερικού (για τα επίπεδα Ελλάδος μιλάμε πάντα) και πάνω από όλα όπως ανέφερα από πάνω ήταν διοργάνωση που λέει και το όνομα, Comic-Con.

Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν έλειπε τίποτα από την εκδήλωση.Είχε καλεσμένους, καταστήματα, εκθέματα και ό,τι χρειαζόταν για να περάσει κάποιος τέλεια και αξέχαστα. Ακόμα και τα αγάλματα που ετοίμασαν (Scrooge, Batman, Obelix, Lucky Luke κ.α.), ήταν τρομερά λεπτομερή και πολύ ωραίο add στην διοργάνωση.

59986129_317683085570108_3070023884238487552_n.jpg

Κλείνοντας να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μας έδωσαν  να δούμε από κοντά την διοργάνωση και για το απίστευτο αποτέλεσμα που μας προσέφεραν. Ευχόμαστε και του χρόνου να μπορέσουμε να είμαστε εκεί για το 6ο Comic-Con και να περάσουμε το ίδιο υπέροχα και με άλλους καλεσμένους.

Till next time…..

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s