Αλλόκοσμα – Ελληνικά Παραμύθια Αλλιώς

Τι συμβαίνει άραγε όταν το φανταστικό συναντάει το Comic; Όλοι σίγουρα θα μου πείτε το έχουμε ξαναδεί το έργο σε διάφορα Medieval Comics (Ελληνικά και ξένα) και δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση. Αυτό όμως που θα σας παρουσιάσω πιστεύω ότι θα σας εντυπωσιάσει.

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα ελληνικό Comic lίγο αλλιώς ή να το πούμε σωστά όπως  ονομάζεται, Αλλόκοσμα – Ελληνικά Παραμύθια, Αλλιώς – από την Βασιλεία Βαξεβάνη (γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών καθώς και για τις δουλειές τις στα χρονικά του δρακοφοίνικα – Αδάμαστος: Οι κόρες του πύργου) και την αγαπητή Ευγενία Κουμάκη (σχεδιάστρια Comic και γνωστή για πολλές δουλειές όπως το Hubris).

allokosma_cover-1

Αρχικά να ευχαριστήσω τις εκδόσεις Comicdom press που μας παρείχαν αντίγραφο των εκδόσεων του Comic Αλλόκοσμα (όπως και άλλων εκδόσεών τους) για να μπορέσουμε να σας παρέχουμε τις κριτικές που θα ακολουθήσουν και ίσως σας πείσουμε να προσθέσετε στην συλλογή σας, αν όχι όλα κάποια από αυτά. Το Αλλόκοσμα, προσφέρει τρία γνωστά παραμύθια (Κυανοπώγωνας, Ραπουνζέλ και το Grateful Dead), αλλά λίγο διαφορετικά. Πως θα σας φαινόταν εάν ο Κυανοπώγωνας ήταν προσαρμοσμένος στην σημερινή εποχή, Η Ραπούνζελ ένα Sci-Fi παραμύθι και το Grateful Dead ένα μετά αποκαλυπτικό Horror Story; Αυτό ακριβώς οι δυο αγαπητές συντελεστές του Αλλόκοσμα μας προσφέρουν. Με το υπέροχο σχέδιο της Ευγενίας Κουμάκη αλλά και την απίστευτη φαντασία της Βασιλείας Βαξεβάνη ταξιδεύουμε, ανατριχιάζουμε αλλά και απολαμβάνουμε όλα τα πάνω υπέροχα παραμύθια, λίγο αλλαγμένα αλλά απολαυστικά.

Διαβάζοντας την πρώτη ιστορία, δεν μπόρεσα να σταματήσω και το τελείωσα μέσα στην ημέρα, ξεκινώντας την πρώτη ιστορία στο λεωφορείο για το σπίτι. Μέχρι να φτάσω Άνω Ιλίσια είχα τελειώσει σχεδόν και την δεύτερη ιστορία.Tαξίδεψα με το μυαλό μου στα αυθεντικά παραμύθια και έκανα τις συγκρίσεις μου και μπορώ να πω ότι πραγματικά εάν δεν ήξερα τα παραμύθια όπως τα ήξερα από μικρός (ή και έφηβος όταν ανακαλύφθηκε το διαδίκτυο), σίγουρα έτσι θα ήθελα να τα διαβάσω πρώτη φορά.

allokosma_body-70

Ένα  ευκολοδιάβαστο διήγημα, γρήγορο και ποιοτικά πολύ όμορφο από πολλές απόψεις. Πολύ όμορφο σχέδιο που με τον ασπρόμαυρο τόνο σου προσφέρει ακριβώς αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, την αφήγηση και την ανατριχίλα, γιατί μην ξεχνάμε, τα περισσότερα παραμύθια δεν είχαν ευχάριστο τέλος, εμείς τα αλλάζαμε για να έχουν…

Till next time keep reading!!!!!

Διαβάστε ακόμα:

gif04

One thought on “Αλλόκοσμα – Ελληνικά Παραμύθια Αλλιώς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s