Picard: Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την νέα σειρά του Star Trek!

Ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε για το τρέιλερ το οποίο απογείωσε ή μάλλον να πω έκανε τους απανταχού trekkies να κλαίνε από συγκίνηση και χαρά στο SDCC (San Diego Comic-Con) – μέσα σε αυτούς κι εγώ εννοείται – και πλέον βρήκαμε και έναν άλλο λόγο να κάνουμε Countdown (εκτός του Discovery). Φυσικά αναφέρομαι όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο στην πολύ-αναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη σειρά του CBS, Picard, που θα έρθει στην μικρή οθόνη αρχές του 2020 στο Amazon Prime.

Admiral

Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι ίσως περιττό να γράψω για ένα τρέιλερ που ήταν λιγότερο από τρία λεπτά, αφού πίστευα ότι οι περισσότεροι θα έχουν παρατηρήσει και ήδη εντυπωσιαστεί από αυτά που είδαν. Όμως όπως ανακάλυψα, σε πολύ κόσμο περισσότερο σύγχυση προκάλεσε και απορίες παρά σιγουριά για το τι θα ακολουθήσει.

chateau

Ξεκινάμε με τα πρώτα δευτερόλεπτα του τρέιλερ όπου βλέπουμε τα απέραντα αμπέλια του γνωστού και πολυσυζητημένου αμπελώνα της οικογένειας Picard όπου παράγεται το περίφημο (στον κόσμο του Star Trek) chateau Picard, στην περιοχή La-Barre της Γαλλίας, το οποίο πλέον το έχουμε δει σε όλες τις σειρές (σχεδόν) και ταινίες (σχεδόν) του Franchise. Πιο συγκεκριμένα, το είδαμε ξεκινώντας από τα παλιά στην σεζόν τέσσερα επεισόδιο δυο του The Next Generation( τίτλος: Family), ο Picard έχοντας πλέον αναρρώσει από την εμπειρία του με τους Borg, δέχεται την πρόταση της Ομοσπονδοίας για μια άδεια να χαλαρώσει και γυρνάει στην Γή στο οικογενειακό κτήμα να μείνει λίγες μέρες με τον αδερφό του τον Robert (γαλλικά Ro-Bare) και με την οικογένειά του. Εκεί γνωρίζει τον ανιψιό του Rene, ο οποίος πιο πολύ με τον θείο του μοιάζει παρά με τον πατέρα του, γιατί όπως είπε ένας γείτονας στον jean Luc, «Εσύ πάντα κοίταζες το μέλλον και ο αδερφός σου το παρελθόν». Μετά το τέλος του επεισοδίου ο αδερφός του του δίνει ένα μπουκάλι Chateau Picard του 2247 ώστε να έχει πάντα το σπίτι μαζί του, για να κλείσουμε την οικογένεια Picard, ο Robert και ο Rene χάνονται σε φωτιά στον Αμπελώνα το 2371 (το μαθαίνουμε στην ταινία Star Trek Generations) και έτσι χηρεύει το κτήμα και χάνεται η γραμμή των Picard όσον αφορά την διαδοχή στο κτήμα.

Συνεχίζοντας στο DS9 στα Special Features της πρώτης Season (που τα έχουμε δει μάλλον όσοι είμαστε κάτοχοι της κασετίνας DVD), στο extra με τίτλο “Secrets of Quark’s Bar”, η παρουσιάστρια μας παρουσιάζει ένα Gran Gru Chateau Picard του 2267 όπου και χαρακτηρίστηκε ως μεγάλης ωρίμανσης κρασί αν και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά ποτέ σε κανένα επεισόδιο του DS9 και έπρεπε να περιμένει το εν λόγω μπουκάλι να ανοιχτεί – χρησιμοποιηθεί στην ταινία Nemesis μετά τον θάνατο του Data.

Προχωράμε τέλος στο μπουκάλι κρασιού που είχε η Πλοίαρχος Γεωργίου στο Star Trek Discovery, στο γραφείο της στο USS Shenzhou το οποίο αναφέρθηκε στο twitter από την Bo Yeon Kim, μια εκ των συγγραφέων του Star Trek Discovery. Στα βιβλία η πιο τρανταχτή αναφορά είναι στο βιβλίο που αναφέρεται στο kelvin Timeline και παρουσιάζει τον Kirk να προσφέρει ένα ποτήρι κρασί στον Spock και αναφέρεται σε αυτό λέγοντας ότι δεν το έχει ακούσει ποτέ σαν κρασί. Και φυσικά όπως ανέφερα πιο πάνω στο Star trek nemesis όπου πίνανε για να τιμήσουνε την μνήμη του Data. Γνωρίζοντας την όλη ιστορία καταλαβαίνουμε γιατί επέλεξε να πάει εκεί ο Picard, αλλά μένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα ακόμα.

Για όσους έχουν ασχοληθεί με τα Comic γνωρίζουν ότι η IDW Που έχει πάρει πολλά Franchise, μέσα σε αυτά και του Star Trek, έχει επωμιστεί το βάρος του να κλείνει τις τρύπες που μας προκαλούν οι ταινίες, έτσι μόλις βγήκε το 2009 η ταινία Star Trek του J.J. Abrams, η IDW με την σειρά Comic Star Trek Countdown, φρόντισε να μας δείξει το πως έγινε η καταστροφή του Romulus, το πως έγινε ο Nero αυτός που έγινε και τι ακριβώς γινόταν στην ζωή του Picard. Πιο συγκεκριμένα, στο Comic βλέπουμε τον Ambassador Spock του Romulus να ζητά βοήθεια από τον Captain Data, ο οποίος όπως ανέφερε στο Comic, έχοντας μεταφέρει και μέρος της προσωπικότητάς του στον B4 (βλέπε Star Trek Nemesis) και επειδή είχε πιο πλήρη προγραμματισμό από αυτόν του B4, αναδύθηκε και απλά ο Β4 έπαψε να υπάρχει και επέστρεψε ο Data. Φυσικά ο Αστροστόλος έχοντας ανάγκη από στελέχη (μην ξεχνάμε ότι στην ταινία Nemesis και insurrection ήταν ήδη υπό διάλυση), τον επανάφερε στην ενεργό δράση και τον προήγαγε σε Πλοίαρχο και μάλιστα στο Enterprise – E refit. Ο Picard είχε γίνει πρέσβης στον Vulcan μια θέση η οποία του ταίριαζε απόλυτα όπως ξέρουμε από την σειρά Star Trek TNG και τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις. Άρα καταλαβαίνουμε γιατί ο data υπάρχει και παίζει με τον Picard, φυσικά τον βλέπουμε κομμάτια σε ένα συρτάρι και μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι ο Picard έχει ένα πρόγραμμα στο holodeck και ενεργοποιεί το πρόγραμμα για να παίζει χαρτιά με τον καλύτερο φίλο και προστάτη που είχε ποτέ.

prison

Συνεχίζουμε στην Ρωμυλιανή φυλακή που έχει ένα ταμπελάκι σε άψογα Αγγλικά που αναγράφει “This Facility has gone 5843 days without an assimilation” -ναι, είναι Ρωμυλιανή εγκατάσταση γιατί εάν δείτε στα κάγκελα που κάθονται οι φρουροί θα δείτε μια κόκκινη στάμπα με το σήμα της Ρωμυλιανής Αυτοκρατορίας επίσης υπάρχει μια σκηνή όπου κάποιοι κάνουν πειράματα σε έναν Borg και αν το προσέξετε, είναι οι ίδιοι φρουροί άρα οι Romulans κάνουνε πειράματα στους Borg. Αυτό φυσικά δικαιολογείται και στο Comic Countdown, όπου όσοι δεν το ξέρετε το Narada του Nero είναι ένα σκάφος που είναι κανονικά σκάφος εξορύξεων και ο Nero αφού καταστράφηκε ο Romulus αναζητούσε τρόπο εκδίκησης. Πηγαίνοντας στο διάστημα ανακάλυψε μια εγκατάσταση της Tal Shiar που κάνει πειράματα σε τεχνολογία Borg και εφάρμοσαν στο Narada τεχνολογία Borg για αυτό και ο Nero στο Star Trek του 2009 αναφέρει ότι επικοινωνεί με το σκάφος (επικοινωνία Borg Queen με Drone). Επίσης την ίδια εγκατάσταση την συναντάμε και στο Star Trek Online σε αποστολή που έχεις σαν Starfleet σε αποστολή κατασκοπίας της Romulan Star Empire.

yutzoa28kjb31

Σε συνέχεια με τους Borg βλέπουμε ένα μισοκατεστραμμένο κύβο των Borg που κρατιέται με μπλε ενεργειακά πεδία. Άρα, είτε τον κύβο τον έχουνε πάρει από την Ομοσπονδοία είτε οι Romulan το έχουν και απλά είναι μπλε χρώμα τα πεδία. Τέλος βλέπουμε την Jeri Ryan και έχει αναφερθεί ότι θα δούμε και τον Hugh τον borg με συνείδηση, άρα σίγουρα θα έχουμε πολύ Borg.

Τώρα στο νέο πλήρωμα. Βλέπουμε τον Picard να συναντάει την Daj μια κοπέλα που ξέρει πολεμικές τέχνες ,αποκρούει δυο φρουρούς Romulan και κοιτάει με συγκίνηση τον Picard και τον φέρνει σε επαφή με ένα πλήρωμα με δυο Romulan και κάποιους άλλους έφηβους που δεν μπορούμε να μην πιστέψουμε ότι δεν είναι τα παιδιά από το επεισόδιο του Star Trek The next generation: The Pegasus, όπου έχουν κάνει τα παιδιά την Captain Picard day και εφόσον έχουν περάσει και 20 και βάλε χρόνια από τότε, σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι τα παιδιά που είδαμε στο τότε επεισόδιο.  Το θέμα είναι όμως το τι θα γίνει με αυτό το πλήρωμα; Ξεκίνησαν μια rogue mission για να διασώσουν κάποιον ή κάτι, γιατί βλέπουμε ότι ο Picard κατευθύνεται στα κεντρικά του Αστροστόλου και έχει μια κουβέντα με μια ναύαρχο, η οποία τον ρωτάει τι έπαθε και έχασε την πίστη του στον Αστροστόλο αφού έκανε την μεγαλύτερη αποστολή διάσωσης που έγινε ποτέ. Ποιον έχασε εκεί; Τι έγινε; Τι σκοπό είχε η αποστολή;

Τέλος, έχει ακουστεί ότι θα παίξει όλο το πλήρωμα του Next άρα που είναι όλοι αυτοί τώρα; τι κάνουν; και φυσικά θα ξανασμίξουν; Όλα αυτά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2019 για να τα δούμε. Όμως τα καλά  νέα είναι ότι φαίνεται να ακολουθείται η λογική χρονική σειρά από το nemesis και έπειτα και φυσικά το πιο ωραίο είναι το Compadge που φοράνε τα μέλη του Αστροστόλου όπου είναι τα ίδια με τα Compadge που είδαμε στα Star Trek Voyager (στην ναύαρχο Janeway) και στο τελευταίο επεισόδιο του next Generation (Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, γιατί ο Picard όταν πάει στον Αστροστόλο φοράει το Combadge που μοιάζει με αυτό που φόραγε ο Πλοίαρχος Braxton από το επεισόδιο Relativity του Voyager).

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά απλά πρέπει να περιμένουμε….

poster_3

Till next time!

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s