Η κακή (?) θύελλα του Another Life!

Λίγα λόγια για το sci-fi drama το οποίο έγινε upload στο Netflix με την μορφή 10 επεισοδίων πριν λίγες μέρες και έχει προκαλέσει πανικό!

Πρώτα από όλα είναι μια καλή λύση για το καλοκαίρι, ειδικά αμα βλέπεις με κάποιον που βλέπει μόνο κοινωνικές σειρές και «τούρκικα» στην τηλεόραση παραδείγματος χάρη την γιαγιά σου, όχι πλάκα κάνω.

Βασικά η σειρά έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πολύ κόσμο που ασχολείται με sci-fi για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το πλήρωμα φαίνεται πολύ συναισθηματικό και πολλές φορές είναι σαν να βλέπεις σαπουνόπερα στο διάστημα σαν να βλέπεις Battlestar Galactica και όλοι να έχουν πάρει ναρκωτικά. Που οκ δεν βγάζει νόημα γιατί υποτίθεται ότι έχουν απίστευτη πειθαρχεία. Ειδικά αμα σκεφτεί κάποιος ότι η σειρά εξελίσσεται στο κοντινό μέλλον δεν είναι 1000 χρόνια στο μέλλον σε ένα σύμπαν σε στυλ Thor οπού η τεχνολογία έχει αποξενωθεί λόγο υψηλής αυτοματοποίησης και ανεξαρτητοποίησης της από τον χρήστη και δημιουργό της.   Και ο δεύτερος λόγος απόρροια του πρώτου οι ατάκες που πετάνε του στυλ «πείραξες τον γκόμενο και θα σε σκίσω μωρή» που ναι στην αρχή σε κάνουν να γελάσεις αλλά σε πετάνε εκτός ρυθμού. Ειδικά όταν επίτηδες ατάκες προσπαθούν να επαναφέρουν τον sci-fi ρυθμό. «Θα σε έσκιζα μωρή που μου πείραξες τον γκόμενο αλλά πρέπει να σταθεροποιήσω το πεδίο στον πυρήνα» που κατά την γνώμη μου το κάνει ακόμη ποιο οικογενειακές ιστορίες στο διάστημα. Κρίμα που δεν κάνει αντίστοιχο πανάρισμα η κάμερα.

Κατά τα άλλα…

Καλή παραγωγή εντάξει δεν είναι και game of thrones στο διάστημα και με πολλές ωραίες ιδέες που έχουν μπολιάσει καλά. Είναι κάτι ανάμεσα σε Battlestar και the Expanse και μια χαρά κάνει, νομίζω ότι στέκεται ή κοντεύει να σταθεί μια χαρά μόνο του. Υπάρχουν μυστήρια, ανοικτά γεγονότα, παρελθοντικές ανοικτές ιστορίες γενικότερα πολλοί βαθμοί ελευθερίας ώστε η σειρά να πάει μπροστά. Ελπίζω να βγει και δεύτερη σεζόν ώστε να δούμε ένα σύμπαν που αρχίζει και γίνεται ειδικά στα δύο τελευταία επεισόδιά αρκετά μεγάλο. Τα εφέ είναι πολύ καλά και δεν θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι. Γίνονται, σε αυτά τα δέκα επεισόδιά πολλά πράγματα μικρότερες και μεγαλύτερες ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους και αυτό σημάνει ότι το σενάριο το έχουν σκεφτεί καλά. Επίσης πρέπει να πω ότι η Katee Sackhoff παραμένει αγέραστη και άρα παίζει να είναι ρομπότ.

Σαν τελευταίο συμπέρασμα θα πω ότι «πραγματικό» sci-fi, με εξωγήινους στο διάστημα  δεν υπάρχει και τόσο πολύ και θα ήθελα να δω άλλη μια σεζόν τουλάχιστον.

Γενικά έχει μια πολύ καλή αίσθηση του sci-fi και οι δέκα ώρες περνάνε καλά, ειδικά άμα δεν σας πειράζουν τα reality TV στοιχεία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s