Ένα ρολόι είναι πάντα must για τον καθένα!

Tο ανδρικό ρολόι είναι αν όχι το μοναδικό, ένα απ’τα ελάχιστα κοσμήματα που φοράει ένας άνδρας,και ανεξαρτήτως budget έχουμε δεί κατα καιρούς κομψοτεχνήματα του στύλ και της αισθητικής, οπότε πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον κόσμο των δεικτών και των γραναζιών.

Τα ρολόγια κατηγοριοποιούνται ανάλογα το μηχανισμό τους:

1. Smart Watches:

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα Smartwatch έχουν τις περισσότερες λειτουργίες, όπως μέτρηση καρδιακών παλμών, χρονομέτρηση κ.α. Κάποια μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν και ως τηλέφωνο.

2. Χρονογράφοι:

Είναι τα ρολόγια που έχουν τρεις μικρότερους δείκτες, δηλαδή ένα χρονόμετρο ακριβείας. Ο χρονογράφος έχει δύο επιπλέον κουμπιά για τον μηδενισμό του χρονομέτρου, την έναρξη και το τέλος της χρονομέτρησης.

3. Ψηφιακά:

Ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας πριν βγουν τα Smartwatch. Τα ψηφιακά ρολόγια έχουν διάφορες λειτουργίες, όπως χρονομέτρηση, μέτρηση υψομέτρου, βάθους και GPS.

4. Kinetic:

Τα πιο ακριβή ίσως αυτόματα ρολόγια είναι αυτά που διαθέτουν μηχανισμό Seiko Kinetic, μια αποκλειστική πατέντα της Seiko και ένας μηχανισμός ο οποίος φορτίζει μια μπαταρία με την κίνηση του χεριού και κατόπιν η μπαταρία τροφοδοτεί την κίνηση.

5. Eco Drive:

Πατέντα αποκλειστικά της Citizen,τα ρολόγια αυτά έχουν έναν πυκνωτή που φορτίζει από την ηλιακή ακτινοβολία κατα κύριο λόγω, ωστόσο μπορούν να φορτίσουν και με τεχνητό φώς. Tα Kinetic και τα Eco Drive έχουν ένα πυκνωτή, ο οποίος χρειάζεται αλλαγή συνήθως ανα 5-7 χρόνια.

6. Automatics:

Είναι τα ρολόγια που λειτουργούν αξιοποιώντας τη φυσική κίνηση του χεριού και του καρπού. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζονται μπαταρία, αλλά, αν δεν φορεθούν για αρκετές μέρες, σταματάει η λειτουργία τους και χρειάζεται ρύθμιση της ώρας. Επίσης σε σχέση με τα ρολόγια που λειτουργούν με μπαταρία- οι καλές μπαταρίες της αγοράς διαρκούν για διάστημα 1 εως 1.5 έτους -τα αυτόματα χρειάζονται συντήρηση άλλης φύσεως όπως κούρδισμα και ανα μεγαλύτερα διαστήματα επίσκεψη στον ωρολογοποιό για λάδωμα και καθάρισμα των γραναζιών,άρα παραπέμπουν και σε μια διαφορετική φιλοσοφία γενικότερα.

Όσον αφορά τη μεγάλη οθόνη, ο κυριότερος εκπρόσωπος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απο τον James Bond με τη συλλογή του γνωστού πράκτορα απο κομψοτεχνήματα της Ωmega να είναι μεγάλη.

O Daniel Craig στην ταινία Casino Royale (2006) φορώντας το Omega Seamaster 2005.

O Daniel Craig στην ταινία Quantum of Solace (2008) φορώντας το Omega Planet Ocean.

Στην ταινία Skyfall (2012) ο Daniel Craig φοράει το ρολόι Seamaster Planet Ocean Titanium της Omega.

Τέλος με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων απο την πρώτη εμάνιση σε κόμικ το 1939 του Batman,το 2014 ο οίκος Romain Jerome κατασκεύασε και διέθεσε 75 ρολόγια-όσα και τα χρόνια του σκοτεινού ιππότη-στην τιμή των 15 χιλιάδων δολαρίων.Στο ρολόι πίσω από το λογότυπο υπάρχει SuperLumiNova που φωσφορίζει στο σκοτάδι και το αναδεικνύει ενώ στην καρδιά του χτυπάει ένας αυτόματος μηχανισμός και το λουράκι του είναι από μαύρο δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s