Μια βόλτα στον μαγικό κόσμο του Witcher

Σήμερα στο Geek Cultura θα σας μιλήσουμε για μια νέα σειρά που έχει δημιουργήσει μεγάλο δέος και ευχαρίστηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναφερόμαστε φυσικά στη νέα σειρά του Netflix: “The Witcher”. Για αυτό σας ζητώ να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό το άρθρο το οποίο δεν εμπεριέχει σημαντικές λεπτομέριες για την πλοκή, οι οποίες μπορεί να επηρρεάσουν την τηλεοπτική σας εμπειρία.

Η σκοτεινή ομώνυμη σειρά φαντασίας βασίζεται στην παγκόσμια επιτυχία βιβλίων του Andrzej Sapkowski. Η σειρά βιβλίων ωστόσο, έχει καταφέρει να αποτελέσει πολύ επιτυχημένα και πολυαγαπημένα video games. Επομένως, αντιλαμβάνεστε πως ήδη έχει «χτίσει» μεγάλο κοινό θαυμαστών.

Λοιπόν, η ιστορία του Witcher, διηγείται τις περιπέτειες του Geralt of Rivia, ένας «εκκεντρικός» και μοναχικός κυνηγός μαγικών πλασμάτων προσπαθεί να βρει την δική του θέση σε ένα κόσμο όπου οι ιππότες, οι βασιλείς αποδεικνύονται περισσότερο πονηροί και μοχθηροί από τα αφύσικα τέρατα.

Καθ’ όλη τη σειρά λοιπόν, ο Witcher, γνωστός και ως ο μεταλλαγμένος πολεμιστής Geralt της Rivia, συναντάει μάγους, βασιλείς, ξωτικά και άλλα πολλά τέρατα. Στη προσπάθεια εκτέλεσης των αποστολών,  για να σκοτώσει τέρατα για να καταφέρει να διεκδικήσει και να προστατέψει το δικό του “Child of Surprise“, εκφράζεται σιγά-σιγά ως προσωπικότητα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο ένας από τους πιο αγαπημένους Superman, ο Henry Cavill,  ο οποίος ενσαρκώνει έναν μεταλλαγμένο πολεμιστή που αναλαμβάνει να σκοτώσει τέρατα, μεταλλαγμένα όντα και γενικότερα ό,τι αποτελεί απειλή σε κάποιον που διαθέτει το πιο ελκυστικό ποσό! Μάγισσες, νάνοι, ξωτικά, συνδυασμένα με πανέμορφα εξωτικά τοπία δημιουργούν μια αίσθηση Τόλκιν (Lord of The Rings) καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς η οποία παρουσιάζει την ιστορία και τις περιπέτειες του μοναχικού περιπλανόμενου Geralt of Rivia!

Το Witcher φέρνει πολλούς θαυμαστές την νοσταλγία για πολυαγαπημένες και ξακουστές σειρές και ταινίες όπως: Game of Thrones και Lord of the Rings. Πολλοί μάλιστα παρομοιάζουν τον Geralt με το ανδρικό version της Khaleesi. Πράγματι, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως είναι συγγενείς όπως συμβαίνει συχνά στο Game of Thrones. 

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski τα οποία μεταφέρθηκαν στις οθόνες μας ως παιχνίδια σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Ας ελπίσουμε το Witcher να ξεπεράσει όλες μας τις προσδοκίες και να αποτελέσει σημαδιακή σειρά της νέας δεκαετίας. Η συνέχεια στις τηλεοράσεις. Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s