Video Games 101: Γνωρίζοντας φίλους με τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών!

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, ναι είμαι fan του Dr. Strangelove και τη θεωρώ μια από τις καλύτερες σατιρικές και αντιπολεμικές ταινίες του προηγούμενου αιώνα. Αν δεν την έχετε δει, πρώτον τι κάνετε με τη ζωή σας και δεύτερον πηγαίνετε να τη δείτε τώρα αμέσως. Θα περιμένω…

Όπως και να ‘χει, το σημερινό άρθρο δεν αφορά τις ταινίες του μεγάλου Stanley Kubrick, ούτε κάποια απόπειρά μου να κάνω review στη συγκεκριμένη ταινία. Άλλωστε και να ήθελα δεν μου επιτρέπει το συμβόλαιό μου η συνείδησή μου να κλέψω τη δουλειά των υπόλοιπων παιδιών εδώ μέσα. Όχι, όχι… Το σημερινό άρθρο είναι κάτι πιο ανάλαφρο. Είναι ένας σύντομος οδηγός για το πως μπορείτε να φέρετε σε επαφή τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα εν γένει, με τον κόσμο των video games. Μην τρομάζετε, δεν είναι κάτι δύσκολο. Θέλει υπομονή και κατανόηση. So… Shall we begin?

Βήμα 1ο : Η πρώτη γνωριμία

Αρχικά, καλό είναι να θέσετε ορισμένες βάσεις. Υποθέτοντας ότι θα παίξετε σε κονσόλα (μιας και είναι πιο εύκολο να μαζευτούν τα άτομα στον ίδιο χώρο, με αποστάσεις φυσικά να μην ξεχνιόμαστε), καλό είναι να γνωρίσουν τα άτομα που δεν έχουν ξαναπαίξει, τη φιλοσοφία των controllers. Δηλαδή, τι κάνουν αυτά τα μπλιμπλίκια που έχουν πάνω τα χειριστήρια. Δεν είναι κάτι δύσκολο, όλοι το έχουμε περάσει οπότε δεν χρειάζονται ντροπές. Μέσα από απλά παιχνίδια τύπου exploration, όπως είναι το Journey (για το οποίο μπορείτε να βρείτε review της σελίδας μας εδώ), το Firewatch ή το Abzû, θα δώσετε την ευκαιρία στους φίλους σας να εξοικειωθούν με τα controls των παιχνιδιών, να αποκτήσουν μια γενική ιδέα για το πως να χειρίζονται τους χαρακτήρες και ταυτόχρονα να γνωρίσουν φανταστικού κόσμους.

Βήμα 2ο : Let’s turn up the heat

Στο στάδιο αυτό, έχοντας αποκτήσει μια πρώτη επαφή με τους χειρισμούς ενός παιχνιδιού, καλό θα ήταν να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο απαιτητικά, προκειμένου να δουν οι φίλοι/ες σας πως ανταποκρίνονται υπό πίεση. Τίτλοι που έχουν να κάνουν με τα σπορ (Fifa, Pro, NBA 2k κ.λπ.) ή first-person shooters (Call of Duty, Battlefield κ.λπ.), είναι ιδανικοί για τα άτομα που πρωτοέρχονται στο χώρο του gaming, διότι τους δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνδυαστική και γρήγορη σκέψη, ούτως ώστε να πετύχουν κάποιο σχετικά απλό στόχο. Ένα ακόμη παιχνίδι που προτείνω σε αυτό το στάδιο είναι και το Overcooked, το οποίο αποτελεί, κατ’ εμέ, το ultimate game για την παρέα, καθώς προσφέρει τους φρενήρεις ρυθμούς ενός fps με τον πιο γλυκό τρόπο, καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις ηλικίες και παρέες. Προσοχή όμως, γιατί ο πολλής ανταγωνισμός βλάπτει και ειδικά με το Overcooked είναι σίγουρο ότι το σπίτι θα γίνει ένα ακόμη επεισόδιο του Εφιάλτης στην Κουζίνα.

Βήμα 3ο : Τι εστί πραγματικά video game

Έχοντας δώσει μια πρώτη γεύση στους φίλους σας ή στο έτερος σας ήμισυ, για το τι μπορεί να κρύβει ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών, είναι πλέον η τέλεια στιγμή να τους δείξετε, γιατί κάθεστε και λιώνετε με τις ώρες μπροστά από την τηλεόραση. Προσωπικά, θεωρώ τα video games ως μία μορφή τέχνης, καθώς συνδυάζει την αμεσότητα μιας ταινίας, με τη φαντασία ενός βιβλίου κι όλα αυτά μέσα από τους δικούς σας χειρισμούς, καθιστώντας έμμεσα εσάς ως τον πρωταγωνιστή. Για το σκοπό αυτό, οι story-driven τίτλοι θεωρώ πως είναι ό,τι πρέπει. Παιχνίδια όπως το The Last of Us (Part I, Part II), Nier Automata, οι σειρές Red Dead Redemption και Uncharted, το νεότερο God of War (για το οποίο έρχεται άρθρο), καθώς και αμέτρητα άλλα, αποτελούν το καλύτερο πρόσωπο που έχει να επιδείξει η βιομηχανία του gaming. Μέσα από τις ιστορίες, τα πρόσωπα, τη μουσική, τα τοπία, μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει ξαναπαίξει, να καταλάβει πραγματικά γιατί εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο επενδύουν τόσες ώρες και τόσο μεράκι σε μία απλή, φαινομενικά, ασχολία. Θα μπορέσει, δηλαδή, να αντιληφθεί ότι το gaming είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, είναι στάση ζωής.

Κλείνοντας, ελπίζω τα παραπάνω βήματα να σας φανούν χρήσιμα και να δώσουν το έναυσμα στα αγαπημένα σας πρόσωπα να αποκτήσουν μία ακόμη ενδιαφέρουσα ασχολία, ειδικά αυτή την περίοδο που ο ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικά αυξημένος.

Διαβάστε ακόμα:

Casual gaming… αξία ανεκτίμητη!

Μουσική και video games: Μια… συμφωνία χαρακτήρων

Τα 10 τρομακτικότερα video games της σύγχρονης εποχής

Ιδεές για να φτιάξετε το δικό σας gaming room

Red Redemption 2 – Οι καλύτερες δευτερεύουσες δραστηριότητες

Larry’s back for business! Leisure Suit Larry – Wet Dreams Don’t Dry

Civilization VI: Gathering Storm Review

Επιτέλους έπαιξα το… Max Payne

One thought on “Video Games 101: Γνωρίζοντας φίλους με τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s