Όταν ο Jake Gyllenhaal έφθασε πολύ κοντά στο να γίνει ο Spider-Man

Ο Jake Gyllenhaal αποτελεί ένα από τους αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του, με επιτυχημένη συμμετοχή σε πολλές ταινίες, ενώ τον απολαύσαμε στον ρόλο του Mysterio στο Spider-Man: Far from Home το 2019.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ηθοποιός ήθελε να συμμετέχει σε πρότζεκτ του αραχνάνθρωπου.

Πιο συγκεκριμένα ο Jake Gyllenhaal είχε περάσει από δοκιμαστικά για την πρώτη ταινία Spider-Man του Sam Raimi πίσω στο 2002.

Αν και άρεσε πάρα πολύ για τον ρόλο, τελικά αυτός πήγε στον Tobey Maguire, με την ταινία να κάνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και την Columbia να δίνει ένα νέο μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Tobey για να επιστρέψει στον ρόλο για την δεύτερη ταινία (από 4 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε για την 1η ταινία, ο Tobey θα αμειβόταν με 17 εκατομμύρια για την 2η ταινία).

Λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων όμως, ο Tobey ανέφερε στην παραγωγή ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην πλάτη, το οποίο όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε μεταγενέστερες του συνεντεύξεις, ήταν ένα πρόβλημα το οποίο ήταν χρόνιο και τον ταλαιπωρούσε άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο.

Ωστόσο η Columbia δεν είδε με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Tobey Maguire ζήτησε να έχει πιο «ελαφρύ» πρόγραμμα στα γυρίσματα της ταινίας λόγω του προβλήματος υγείας που είχε, καθώς θεώρησαν πως ήταν ζήτημα αχαριστίας από τον ηθοποιό, μετά και την σημαντική αύξηση στις απολαβές που θα είχε για τον ρόλο. Και προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω η Columbia, προχωρώντας σε συζητήσεις με τον Jake Gyllenhaal για να αντικαταστήσει τον Tobey Maguire στο Spider-Man 2.

Τότε μάλιστα ο Jake Gyllenhaal βρισκόταν σε σχέση με την Kirsten Dunst, την ηθοποιό που υποδύθηκε την Mary Jane Watson στην πρώτη τριλογία του Spider-Man. Εν τέλει η ένταση ανάμεσα στην εταιρεία παραγωγής και τον Tobey Maguire είχε λυθεί, με τον τελευταίο να επιστρέφει στον ρόλο του Peter Parker / Spider-Man για τις επόμενες δύο ταινίες της σειράς.

Ο Sam Raimi μάλιστα αργότερα σε δηλώσεις του ανέφερε πως ήταν πολύ αγχωτικό για τον ίδιο, καθώς είχε δημιουργηθεί τεράστια ένταση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού από την μία οι γιατροί του Tobey ανέφεραν πως ένας πιθανός τραυματισμός του μπορεί να τον άφηνε παράλυτο ενώ από την άλλη το στούντιο πίεζε για να μην αλλαχτεί το σενάριο της ταινίας. Βέβαια στο τέλος ο Sam Raimi πρόσθεσε στην ταινία και την πιο κάτω σκηνή, η οποία διακωμωδούσε τα όσα έγιναν.

2 thoughts on “Όταν ο Jake Gyllenhaal έφθασε πολύ κοντά στο να γίνει ο Spider-Man

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s