Ηθοποιοί που έφτασαν πολύ κοντά να «παίξουν» στα Star Wars

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο λόγος για το σύμπαν του Star Wars που έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη. Σήμερα στο Geek Cultura θα δούμε μερικούς ηθοποιούς που έφθασαν μία ανάσα από το να συμμετέχουν σε ταινία Star Wars, αλλά για διάφορους λόγους τελικά αυτό δεν έγινε εφικτό.

Leonardo DiCaprio

Η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Anakin Skywalker δεν ήταν ο Hayden Christensen, αλλά ο Leonardo DiCaprio, με τον τελευταίο να απορρίπτει τον ρόλο καθώς όπως ανέφερε δεν ήταν η σωστή στιγμή για τον ίδιο καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί την τεράστια φήμη που είχε λάβει από την συμμετοχή του στον Τιτανικό.

Michael Jackson

Ο βασιλιάς της ποπ ήθελε να παίξει τον χαρακτήρα του Jar Jar Binks, ωστόσο όπως έγινε γνωστό δεν τα βρήκαν με τον George Lucas, καθώς ο τελευταίος προτίμησε ο χαρακτήρας να είναι αποκλειστικά μέσω CGI. Το αρχικό πλάνο που ήθελε τον Michael Jackson να υποδυθεί τον Jar Jar Binks ήταν με προσθετικά μέικ απ για την δημιουργία του χαρακτήρα.

Jodie Foster

Στις πρώτες επιλογές του George Lucas για τον ρόλο της Princess Leia ήταν η Jodie Foster, η οποία βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία την εποχή εκείνη. Η ίδια απέρριψε τελικά τον ρόλο, λόγω του δύσκολου προγράμματος της με την ταινία Taxi Driver που συμμετείχε.

Billie Lourd

Η ίδια η Billie Lourd αποκάλυψε σε συνέντευξη της στην Ellen DeGeneres ότι είχε συνάντηση με τον J.J. Abrams και συζήτησαν το ενδεχόμενο να υποδυθεί την Rey στο The Force Awakens και τις επόμενες ταινίες που ακολούθησαν. Ωστόσο ο σκηνοθέτης άλλαξε την γνώμη του, έδωσε τον ρόλο της Rey στην Daisy Ridley, ενώ η Billie Lourd υποδήθηκε τελικά την Lieutenant Connix.

Gary Oldman

Ο Gary Oldman θα χάριζε την φωνή του στον General Grievous, ωστόσο τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και ο ρόλος κατέληξε στον Matthew Wood.

Toshiro Mifune

Αποτέλεσε ένα από τους πιο γνωστούς Ιάπωνες ηθοποιούς, με συμμετοχή σε πέραν από 150 ταινίες. Η κόρη του σε συνέντευξη για τον πατέρα της αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε απορρίψει πρόταση για να υποδυθεί τον Obi-Wan Kenobi, καθώς ο ίδιος πίστευε ότι δεν ταίριαζε ο ρόλος σε ένα είδος πιο κοντά στους σαμουράι, που ο ίδιος προτιμούσε να υποδυόταν.

Benicio Del Toro

Όχι απλώς έφθασε κοντά, αλλά αρχικά πήρε τον ρόλο του Darth Maul στην ταινία The Phantom Menace. Ωστόσο το αρχικό σενάριο στο οποίο είχε συμφωνήσει ο Benicio Del Toro είχε αλλάξει, με τον ρόλο του να αλλάζει αρκετά, καθώς πλέον είχε ελάχιστους διαλόγους στην ταινία. Στο αρχικό σενάριο θα βλέπαμε ένα πολύ πιο ομιλητικό Darth Maul δηλαδή. Ο Benicio Del Toro απέρριψε τον ρόλο μετά τις αλλαγές στο σενάριο, και έτσι αυτός κατέληξε στον Ray Park, ο οποίος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα! Εν τέλει ο Benicio Del Toro έκανε το ντεμπούτο του στο Star Wars: The Last Jedi, όπου υποδύθηκε τον DJ.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s