Μουσική και video games: 10 αγαπημένα original soundtracks – Μέρος Β΄

Ήρθε η ώρα να εμπλουτίσουμε και πάλι τις γνώσεις σας γύρω από τη μουσική των video games και τι καλύτερο από το να σας δώσουμε απτά παραδείγματα εξαιρετικών original soundtracks. Ιδού, λοιπόν, δέκα ακόμα αγαπημένα albums, τα οποία μπορείτε να τα απολαύσετε και εκτός του κόσμου του gaming. Καλή σας ακρόαση!

  • Ghostrunner

Η λίστα μας ξεκινάει δυναμικά. Πολύ δυναμικά θα έλεγα, καθώς στην αρχή φιγουράρει ένα από τα παιχνίδια έκπληξη των τελευταίων ετών. Το Ghostrunner αποτελεί για πολλούς το πραγματικό cyberpunk παιχνίδι που περίμεναν και ως ένα τέτοιο σίγουρα δεν μπορεί να μην διαθέτει και την ανάλογη μουσική. Δυναμικό, βαρύ και έντονο synthesizer συντροφεύουν τη σύντομη, αλλά άκρως περιπετειώδη ιστορία.

  • Journey

Λογικά υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που λέει ότι τα indie games πρέπει να συνοδεύονται και από εξαιρετική μουσική, διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι πολλά από αυτά καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες που υφίστανται στην ανάπτυξη τους να διαθέτουν τρομερά original soundtracks. Το Journey είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι που μέσα από την αισθητική του, τις ιστορίες και τη μουσική του μας δείχνει πως καμιά φορά σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι που χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε σε αυτόν.

  • Alan Wake

Μιας και μιλάμε για ιστορίες, τι πιο κατάλληλο να αναφερθούμε και σε έναν από τους «γνωστότερους» μυθιστοριογράφους του gaming. Σύμφωνα με τη Remedy το Alan Wake αποτελεί το «μυαλό ενός ψυχολογικού θρίλερ» και το «σώμα ενός κινηματογραφικού action game», ένας συνδυασμός που μετουσιώνεται στο soundtrack του προσδίδοντας εκτός του αισθήματος της συνεχούς αγωνίας και το ψυχολογικό βάθος που διακατέχει κάθε βήμα του πρωταγωνιστή μας.

  • Red Dead Redemption

Το Red Dead Redemption εκτός του ότι καταφέρνει να μεταφέρει τους παίκτες στον κόσμο της Άγριας Δύσης μέσα από το gameplay και την ιστορία του, έχει να περηφανεύεται και για τη μουσική του, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλες τις μεγάλες western κινηματογραφικές παραγωγές.

  • Cyberpunk 2077

Μπορεί το Cyberpunk 2077 να μην είχε την καλύτερη δυνατή κυκλοφορία, καθώς από τη μία στις last-gen κονσόλες ήταν σχεδόν unplayable, ενώ στις next-gen εμφανώς μισοτελειωμένο, όμως το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το soundtrack του, το οποίο αν και σχετικά μεγάλο σε διάρκεια, αποτελεί άξια προσθήκη στο είδος που εκπροσωπεί.

  • God of War (2018)

Μυθικά πλάσματα και πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς και κάθε φορά που γίνεται μία πολιτισμική αναφορά τους δεν μπορεί να λείπει και μία επικών διαστάσεων μουσική υπόκρουση. Το ίδιο ισχύει και για το μεγαλύτερο μυθικό πρόσωπο του gaming, τον Kratos. Κάνοντας μία εξαιρετική στροφή, η Santa Monica Studios αποφάσισε στο soft reboot της σειράς να εμβαθύνει στο χαρακτήρα του Θεού του πολέμου, γεγονός που επιτάσσει και την ανάλογη εμβάθυνση σε μουσικό επίπεδο.

  • Coffee Talk

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν μία επιτυχημένη καφετέρια είναι ο καλός καφές και το ευχάριστο και χαλαρωτικό κλίμα, μέσα στο οποίο οι θαμώνες και η παρέα τους μπορούν να αφεθούν από τις καθημερινές τους σκοτούρες, έστω και για λίγο. Παίζοντας το Coffee Talk, οι παίκτες είναι υπεύθυνοι κυρίως για το πρώτο σκέλος κατά το οποίο ετοιμάζουν τις παραγγελίες των πελατών τους, ενώ παράλληλα ακούν τις ιστορίες τους. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, η μουσική που συνοδεύει αυτές τις συζητήσεις μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί τον κύριο «ηθικό αυτουργό» μας…

  • L.A. Noire

Ο τίτλος του παιχνιδιού προδίδει σε μεγάλο βαθμό τόσο το τι μπορεί να περιμένει κανείς από το συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο και από τη μουσική που το συνοδεύει. Η χαλαρή τζαζ μουσική αποτελεί χαρακτηριστικό της αισθητικής που συνοδεύουν τις noir ταινίες και επομένως δεν μπορεί να λείπει και από ένα game που αποτελεί φόρο τιμής στο είδος.

  • Dishonored

Ακούγοντας το άλμπουμ του Dishonored ένα πράγμα έρχεται αμέσως κατά νου: πότε βρεθήκαμε στην βιομηχανική Αγγλία του 19ου αιώνα. Αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην προηγούμενη λίστα μας κάναμε ήδη μία αναφορά για την περίοδο αυτή, ωστόσο το εν λόγω παιχνίδι αν και δανείζεται το ίδιο πλαίσιο για έμπνευση, σίγουρα διαφέρει κατά πολύ από τους δρόμους του Assassins’ Creed Syndicate. Πέρα από την πλοκή, τον κόσμο, τους χαρακτήρες και το gameplay, μία ακόμα σημαντική διαφορά έγκειται και στη μουσική, η οποία αν και εμπνέεται από την εποχή αυτή, σίγουρα προσδίδει τον προσωπικό της πιο βαθύ και ολίγον τι «μοχθηρό» τόνο.

  • Outer Wilds

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν το Interstellar αν μία στο τόσο ακουγόταν και ένα μπάντζο να παίζει ; Όχι ε ; Δεν έχετε και άδικο μιας και η δουλειά του Hans Zimmer στην εν λόγω ταινία είναι εξαιρετική. Το ίδιο όμως ισχύει και για την τελευταία προσθήκη της λίστας μας. Το Outer Wilds αποτελεί ένα παιχνίδι που αξίζει να βιώσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το gaming, διότι όχι μόνο καταφέρνει να κάνει οικείες έννοιες και concepts της αστροφυσικής που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν πουρέ το μυαλό μας, αλλά το κάνει έχοντας και μία εξαιρετικά cozy και ταυτόχρονα απόκοσμα οικεία μουσική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s