Τα 10 πιο ξεχωριστά Θεματικά Anime Τραγούδια (μέρος 2ο)

Το αφιέρωμα μας στα θεματικά anime συνέχιζεται με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα ξεχωριστά θεματικά τράγουια των Anime. Για να δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος, πατήστε εδώ.

#6- Pokemon Theme by Jason Paige- Pokemon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νιώθω περίεργο να συμπεριλάβω ένα αγγλικό θεματικό τραγούδι, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα αυτής της λίστας επικεντρώνονται στα πρωτότυπα ιαπωνικά τραγούδια – αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ τη νοσταλγία του αγγλικού θέματος της σειράς Pokemon. Είναι τόσο κολλητικό και παίζει παντού, ακόμα και τώρα. Έχω παρακολουθήσει και παίξει τα πάντα από Pokemon ακόμη και τώρα. Υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά covers αυτού του θέματος που είναι δύσκολο να διαλέξετε, αλλά ένα από τα πιο ωραία είναι αυτό το dubstep cover με βιολί από την Lindsey Sterling, με ένα πλήρες μουσικό βίντεο γεμάτο με κλασικές λήψεις από το παιχνίδι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#7- Again by Yui- Fullmetal Alchemist: Brotherhood

 

 

 

 

 

 

Το “Again” από τον Yui είναι το αρχικό κομμάτι για το Fullmetal Alchemist: Brotherhood και είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που δεν με κουράζουν. Τα φωνητικά είναι απολύτως έντονα και έχουν μια όψη απελπισίας και θλίψης που λατρεύω. Είναι όμορφο, τραγικό και ελπιδοφόρο, που αντικατοπτρίζει απόλυτα το Fullmetal Alchemist. Με κάνει να θέλω να χορέψω και να κάνω μάχες αλχημείας. Μου αρέσει το πώς οι φλόγες εξαπλώθηκαν κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της κιθάρας. Μου αρέσει το πώς οι στίχοι ταιριάζουν με κάθε χαρακτήρα που εμφανίζεται – όπως φανερώνεται από το “I don’t have a place to go home toι” καθώς βλέπουμε τον Scar, του οποίου το σπίτι καταστράφηκε. Δεν μπορώ να φανταστώ πως βλέποντας αυτό το ξεκίνημα δεν σε τραβάει για να παρακολουθήσεις τη σειρά.

#8- Only my railgun by fripSide- A Certain Scientific Railgun

 

 

 

 

Only my railgun” είναι ένα άλλο τραγούδι που πραγματικά σας βάζει στο αγωνιστικό πνεύμα και ταιριάζει απόλυτα με τον πανίσχυρο κύριο πρωταγωνιστή του A Certain Scientific Railgun. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό τραγούδι και οι στίχοι του είναι δεμένοι πολύ άμεσα με το θέαμα με στίχους όπως “only my railgun can shoot it”. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο στίχος “even my tears will become my strength”.

#9- Goya no Machiawase by Hello Sleepwalkers- Noragami

 

 

 

Το “Goya no Machiawase” μεταφράζεται περίπου σε “Overnight Appointment” στα αγγλικά, και αυτό το εναλλακτικό ροκ τραγούδι είναι ένας εθιστικός ρυθμός. Το τραγούδι ταιριάζει ιδιαίτερα με τα σποραδικά, χρωματικά εφέ. Οι στίχοι λένε μια πολύ δραματική ιστορία για κάποιον που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το παρελθόν με ένα γεμάτο όπλο.

#10- Rise by Origa- Ghost in the Shell

 

Το “Rise” του Origa ήταν το opening τheme για το Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd Gig. Οι στίχοι είναι στα ρωσικά και τα αγγλικά και είναι σύνθεση του Yoko Kanno, την μεγαλοφυία πίσω από πολλά φοβερά soundtrack σε anime, από το Cowboy Bebop μέχρι το Macross Plus.Το σύνολο του τραγουδιού έχει μια αίσθηση όπερας και οι στίχοι καθηλώνουν, ταιριάζοντας με τον σκοτεινό τόνο της σειράς. Ένας στρατιώτης συνεχίζει, παρά το γεγονός ότι έχει δει τόσες πολλες σφαγές.

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s